Özlenen Rehber Dergisi

36.Sayı

Sungurlu Rehber Derneği Ortak Basın Açıklaması

Özlenen Rehber Özlenen Rehber Dergisi 36. Sayı
Geçen aylarda Kâinatın Efendisi’ne yapılan çirkin saldırı, tüm dünya Müslümanlarınca kınandı.
Yurdumuzun çeşitli il ve ilçelerinden olduğu gibi Sungurlu ilçemizin duyarlı halkı da, S. Rehber Derneği katkılarıyla tertip edilen mitinge büyük ilgi göstererek bu çirkin saldırıya karşı sessiz kalmadı.
Sungurlu; Bakkallar ve Bayiler odası, Türk Diyanet Vakıf Sen Sungurlu Şubesi, Diyanet Sen Sungurlu Şubesi, Eğitim Birsen Sungurlu Şubesi, Sungurlu Esnaf Kefalet Odası, Kamyoncular Kooperatifi, Kırım Türkleri Sungurlu Şubesi, Mobilyacılar ve Marangozlar Odası, Madeni Sanatlar Odası, Memur Sen Sungurlu Şubesi, Sanayi ve Ticaret Odası ve Türk Eğitim Sen Sungurlu Şubesi, SUNGURLU REHBER DERNEĞİ’mizle ortak bir basın bildirisinde bulundu.
(Şubat 2006)

KINIYORUZ
Kâinatın Efendisi,
Âlemlere rahmet olarak gönderilen
Sevgili Peygamber Efendimiz’e
Yapılan çirkin saldırıyı nefretle kınıyoruz.

Sevgili Sungurlulu hemşerilerimiz ve değerli basın mensupları!
Bugün burada toplanmamızın sebebi, bazı Avrupa basınında Rasûlullah (s.a.s.) Efendimize karşı yapılan çirkin ve alçak saldırıları kınamaktır.
Âlemlere Rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s.) Efendimize yapılan küstahça hakareti bütün mü’minler olarak lanetle kınıyoruz.
Değerli misafirler!
Biz Müslümanlara düşen öncelikli görev, Rasûlullah Efendimizi sevmek ve O’na tabi olmaktır.
Peygamber Efendimizi sevmenin alâmetleri şunlardır:
1. Rasûlullah’a uymak, O’nun sünnetlerini işlemek, söz ve fiillerine tabi olmak, emirlerini yerine getirmek, yasaklarından kaçınmak, O’nun edepleriyle edeplenmektir.
Âl-i İmran sûresinde Cenâb-ı Hak buyuruyor ki:
“(Ey Rasûl’üm) De ki: Eğer Allah’ı seviyorsanız bana tabi olunuz ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın” (ve yine) “De ki: Allah ve Rasûl’üne itaat edin. Eğer yüz çevirirlerse şüphesiz Allah kâfirleri sevmez.”
Rasûlullah Efendimiz buyuruyor ki: “Kim benim sünnetimi ihya ederse, o kimse beni sevmiş olur. Kim beni severse o Cennette benimle beraberdir.”
2. Rasûlullah’ın dindeki emirlerini ve yapılması için teşvik ettiği hususları kendi nefsinin isteklerinden üstün tutmak.
3. Allah’ın rızasını bütün dünyevi menfaatlerin üzerinde tutmak.
4. Rasûlullah Efendimizi çok hatırlayıp O’na salât ve selâm getirmek.
5. Rasûlullah Efendimize kavuşmayı, O’na ulaşmayı çok arzulamak.
6. Rasûlullah Efendimizi çok anmak, O’na çok tazim ve hürmet etmek. O’nu anarken huşu içinde bulunmak.
7. Rasûlullah Efendimizin Ehl-i Beyt’ini ve Sahabe Efendilerimizi sevmek. Onlara düşmanlık yapanlara düşman olmak. Onlara buğz edenlere buğz etmek, kâfirlerden onlara buğz edenlere buğz etmek.
8. Allah’a ve Rasûl’üne buğz edenlere buğz etmek, Rasûlullah Efendimize düşman olanlara düşman olmak. Sünnetlerine muhalefet edenlerden uzaklaşmak.
Cenab-ı Hak buyuruyor ki: “Allah’a ve ahiret gününe iman eden hiçbir kavmi, Allah’a ve Peygamberine muhalefete kalkışan kimselerle muhabbet halinde bulamazsınız.”
9. Rasûlullah Efendimizin ahlâkının Kur’an ahlâkı olduğunu bilmek. Hz. Allah’ı sevmenin alâmeti Kur’an’ı Kerîm’i sevmek; Kur’ân-ı Kerîm’i sevmenin alâmeti Nebî Zişan Efendimizi sevmektir.
10. Rasûlullah Efendimizin ümmetine şefkat ve merhamet etmek, onların sıkıntılarını gidermek.
11. Dünya menfaatleri peşinde koşmayıp Rasûlullah Efendimizin güzel ahlâkıyla ahlâklanmayı kendisine şiar edinmek.
“Kim beni kendi nefsinden anne ve babasından, çoluk ve çocuğundan daha fazla sevmezse gerçek mü’min olamaz” buyuran Efendimize diyoruz ki “Sizi canımızdan, anne ve babamızdan, çoluk ve çocuğumuzdan daha fazla seviyoruz ya Rasûlallah!”
Allah’ım! Âlemlere Rahmet olarak gönderdiğin, O’nun nuru hürmetine kâinatı yarattığın Habib’ine karşı yapılan bu alçak saldırılardan dolayı acizliğimize bakıp da bizleri sorumlu tutma.
Ya Rabbi! Bizleri Güzel Efendimiz’e yapılan saygısızlığa seyirci bırakma.
Peygamber Efendimize böyle bir hakaret yapan, yaptıran, bunları destekleyen ve bunları seven bütün kâfirlere Allah’ın, Rasûl’ünün, meleklerinin, bütün mü’minlerin, canlı cansız bütün mahlûkatın laneti onların üzerinde olsun. Cenâb-ı Allah onlara dünyada da ahirette de en büyük cezasıyla muamele etsin. Böylelerinin zürriyetini kurutsun.
Ya Rabbi! Habib’ine dil uzatan dinsizlerin dillerini kesecek Ömerler yetiştir.
Uğruna canını feda edecek, hicret esnasında Rasûlullah’ın yatağına yatıp müşrikleri bekleyecek Aliler yetiştir.
Darağacındayken “O’nun senin yerinde olmasını ister miydin?” diye soran müşriklere “Değil yerimde olmasını, Medine sokaklarında yürürken ayağına bir diken batmasına dahi gönlüm razı olmaz” diyen Hubeyb gibi sevgi dolu gönüller yetiştir...
Sen Allah’ın emirlerini açıklarken yanında sana siper olan, senin için seve seve canını feda eden Sahabelerin vardı. Üzülme Ya Rasûlallah! Şimdi de seni savunacak, sana siper olacak Ümmetlerin var. Ne olur bizleri affeyle, sana yapılan bu çirkinliklerden dolayı bizleri sorumlu tutma.
Huzuru ilâhîde “şefaat ya Rasûlallah!” dediğimizde, Efendimiz (s.a.s.)’in yüzümüze bakmayarak, “Kâfirler bana hakaret ederken siz neredeydiniz? Ne yaptınız?” hitabına muhatap olmamak için bu günün şahit olması dileğiyle... Böyle bir anlamlı günde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyor ve sizleri bu hakaretleri yapan ülkelerin mallarını boykota davet ediyoruz. Aşûre dağıtımında bulunacak olan Sungurlu Rehber Derneğine de ayrıca teşekkür ediyoruz Allah hayırlarını kabul etsin.
Bu içeriğe yorum yazabilirsiniz

Henüz hiç kimse yorum yazmadı.