Özlenen Rehber Dergisi

130.Sayı

Rahmetli Efendimiz'in (k.s) Hayali Arzusu Gerçerk Oldu,

Özlenen Rehber Özlenen Rehber Dergisi 130. Sayı
Rahmetli Hazreti Abdullah Farukî el-Müceddidî (k.s.)

An(la)ma ve Külliye Açılış Programı.

VAKFIMIZ, KURUMSALLAŞMAYA ADIM ADIM….

Efendimiz’in (k.s.) hayali arzusu gerçek oldu.

Abdullah Farukî el-Müceddidî hazretleri tarafından 1995’te kurulan, Peygamber Efendimiz (a.s.)’ın ’İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.’ Hadis-i şerifini şiar edinen, mütevazi bir binada faaliyet gösteren Farukîye Vakfımız yeni külliye binasına kavuştu.
08 Aralık günü Pazar günü Muzaffer Yalçın Hocaefendimizin onur konuğu olarak katıldığı ’Hz. Abdullah Farukî (k.s.) An(la)ma ve Külliye Tanıtım Programında’ binlerce vakıf gönüllüleri de hazır bulundu. Muzaffer Yalçın Hocaefendi dualar, salavatlar ve manevi atmosfer eşliğinde kurdele keserek hizmet binasının açılışını yaparken; Rahmetli Efendi Mübareğin hayalinin hayata geçirilmesine şehadet eden misafirler tarafından duygusal ve heyecanlı anlar yaşandı.
Program Kur’ân-ı Kerim ve Hadis-i Şeriflerin okunması ile başladı.
Külliye hizmet binasının temeli atılış töreninden itibaren günümüze kadar yapım süreci ile Ehl-i Beyt Kur’ân Kursu’nu anlatan VTR, slayt gösterisi misafirlere sunuldu.
Külliye maliyeti ve yapılan işler ile ilgili olarak Vakıf sekreteri İbrahim Şen bilgilendirme yaparken, AHDER Derneği Başkanı Mehmet Öz de Kur’an Kursu hizmetleri ve yeni temeli atılan Akyurt Kur’an Koleji hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Davetlilere İlahiler eşliğinde yemek ikram edildi.
Vakıf Başkanı Saygıdeğer Muzaffer Yalçın hocaefendi günün anlam ve önemi adına şunları söyledi. ’Merhum Üstadımız Vakfımızın kurucusu ve onursal başkanı Abdullah Farukî el-Müceddidî hazretlerinin rüyasının gerçeğe dönüşmesinin bahtiyarlığını elhamdulillah yaşıyoruz. Bu külliye merkezimizde; güzel ahlakın kazanılması, Rabbanî âlimlerin yetiştirilmesi, tasavvuf yolunun vasıfları ve hizmet anlayışının yayılması ve O’nun (c.c.) rızanı kazanmak için ihlas ve samimiyetle gayret edeceğiz…’
Bir ilim ve irfan külliyesi olarak hizmet verecek olan Merkez Binamızın Yüce Rabbimizin lütfu olduğunu dile getiren hocaefendi hamd ederek, hayırsever vatandaşlarımızın katkılarından dolayı teşekkür etti.
Ayrıca hocaefendi; konuşmasında mazlumlara dua ederek; ’Dünya da zulüm gören, katledilen açlığa yoksulluğa terk edilen müslümanlara seyirci kalmayın. Zalimlere, haksızlığa sessiz kalmayın, maddi desteklerinizi ve dualarınızı eksik etmeyin’ dedi. Suriye’deki Müslüman kardeşlerimize Farukîye Vakfı olarak da koli bedeli 30 tl ile 50 tl olan yardım kampanyasını başlattıklarını, Suriye halkının yardımına koşacaklarını dile getirdi.
Programın sonunda, Vakıf külliyesi programa katılan davetliler tarafından gezildi.
Bu içeriğe yorum yazabilirsiniz

Henüz hiç kimse yorum yazmadı.