Özlenen Rehber Dergisi

118.Sayı

Özlenen Rehber'den..

Özlenen Rehber Özlenen Rehber Dergisi 118. Sayı
Zaman su gibi akmakta. Ömür avucumuza aldığımız suyun parmaklarımızın arasından sızıp tükendiği gibi her geçen gün bir bir tükenmekte ve malum sona doğru adım adım ilerlemektedir. Bize verilen hayat, cenneti ya da cehennemi kazanma adına sermayedir şüphesiz. Sermayeyi kullanma ise imtihan.
Yeni bir yıla daha girdik. İyisiyle kötüsüyle 2012 yılını geride bıraktık. Zamanı geri getirmek mümkün değil. Dün dünde kaldı. Acısıyla tatlısıyla, neşesiyle hüznüyle… Rabbim bu yeni yılda hayrı ikmal eden, iyiliğe vasıl olan, güzele ulaşanlardan olmayı lütfetsin inşallah. Kulluk adına geçen yılda yapamadıklarımızı yapmayı, masiva ve hevadan beri olabilmeyi lütfetsin.
***
Mümin için en mühim husus kul olma eksenli bir hayatı ömrünün nihayetine kadar yaşamaktır. Yaradılışın, varoluşun en birincil hikmet ve gayesi budur. Kulluğa erişme noktasında ise bize rehber olabilecek en üstün varlık hiç şüphesiz Efendimiz (s.a.s.)’dir. Kimin hayatı Efendimiz (s.a.s.)’e en fazla benziyorsa kul odur. Ümmet odur. Er odur. O (s.a.s.)’na uymayan, benzemeyen hayat zahirde her ne kadar renkli de olsa, asıl itibariyle karanlıktır, zindandır. Menzil O (s.a.s.)’dur. Yol O (s.a.s.)’dur. Yol O (s.a.s.)’na’dır. Değilse boş, eksik ve lüzumsuzdur.
Malumunuz kış mevsimindeyiz. Havalar iyiden iyiye soğudu. Paltolar, kabanlar, kazak ve hırkalar çoktan çıktı gün yüzüne. Bunlar kış ayının herkesçe bilinen çehresi hiç kuşkusuz. Bir de kış deyince anlaşılması gereken asıl mana var mümin için. Efendimiz (s.a.s.)’in baktığı cihetten okumak var zamanı ve hayatı. Kışın nimet oluşunu, mümin için bahar oluşunu idrak etmek var. İşte bu ay bu mevzuyu işledik dergimizde. Kışın görünen yüzünün aksine müminin kulluk hayatının baharı olduğunu, olması gerektiğini işledik. Bilmediğimiz ya da unuttuğumuz birçok hayrı yapma noktasında kış mevsiminin kula Allah’ın bir nimeti olduğunu anlatmaya çalıştık.
***
İstanbul-Üsküdar Belediyesi ve Dergi Editörleri Birliği’nin iş birliği ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da katkılarıyla 19-23 Aralık 2012 tarihleri arasında düzenlenen 3.Türkiye Dergi Fuarı’na Özlenen Rehber Dergisi olarak ilk kez katıldık. Önceki yıllarda değişik sebeplerden ötürü katılamamıştık. Arkadaşlarımız gitti, bize tahsis edilen stantta dergilerimizi okurlara sundu, etkinliklere katıldı ve geldiler. Fuarla ilgili olarak gelecek sayımızda daha ayrıntılı bilgiler vereceğiz inşallah.
***
Vakfımızın merkez bina inşaatı Ankara-Solfasol’da tüm hızıyla devam ediyor. Gelişmeleri www.fiav.com.tr adresinden an be an takip edebilirsiniz. Bu hayra ortak olmak isteyenlerimiz içinde 0312.318 45 75 no.lu telefonu verebiliriz. Allah bu hayrından istifade edecek gönül sahipleri kılsın bizleri inşallah.
Burada hassaten bir arzuyu daha dile getirmek istiyoruz. Dergimizin daha fazla insana ulaşması, bu güzelliklerin daha fazla gönle tesir etmesi adına öncelikle siz değerli abonelerimize, okurlarımıza teşekkür ediyoruz. Bununla birlikte mahallenizde, iş yerinizde, dükkanınızda, arkadaşlarınıza, komşularınıza bu güzelliği tavsiye etmenizi, referans olup dergimizle tanıştırmanızı istirham ediyoruz. Tanıdıklarınıza dergimizi takdim edip, bizi onlarla tanıştırmanızı, kardeşler olarak buluşturmanızı istiyoruz. Allah rızası için. Abonelik işlemleri için 0312.347 76 59 ve 0506.416 28 98 no.lu telefonlarımız 7/24 hizmetinizde.
Birbirinden güzel makalelerle dolu yeni sayımızla sizleri baş başa bırakırken gelecek sayımızda buluşmak duasıyla Allah’a emanet olun diyoruz.
Bu içeriğe yorum yazabilirsiniz

Henüz hiç kimse yorum yazmadı.