Özlenen Rehber Dergisi

81.Sayı

Donanım ve Yazılım Hataları...

Erol ŞEN (Moderatör) Özlenen Rehber Dergisi 81. Sayı
Kıymetli Özlenen Rehber Dergisi Okuyucularımız,
Bu sayımızdaki konumuz hemen hemen hepimizin yani bilgisayar kullanıcılarının karşısına çıkan bir sorun ve çözümü hakkında olacaktır. Bu konu hakkında siz okuyucularımıza yardımcı olmaya çalışacağım.

Konumuz; Açmak ve çalıştırmak istediğimiz bir dosyanın değişik programlarla birlikte aç seçeneğini kullanmaktır.

Dosyayı açmak ve çalıştırmak istediğimizde (bu tür dosyaları açmak için her zaman seçili programı kullan) seçeneği eğer pasif ise (şekil 2 )

aktif durumda değilse yada istediğiniz programı seçtiğiniz halde, önerilen programlar kısmına gelmiyorsa yapılacak işlem şu şekilde olacaktır.

Başlat menüsünden çalıştıra bas (şekil 4). Ardından gelen ekrana regedit yaz ve entera bas (şekil 5). Karşımıza çıkacak olan ekranda;

HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersion ExplorerFileExts

Değiştirmek İstenilen Dosyanın Uzantısı şu şekildedir:

Örnek = *.jpgOpenWithList anahtarında o listede olmasını istemediğin programlar varsa onlarla ilgili yazanları sağ taraftan sil.
Başlat / çalıstır / regedit yap regedit acıldıktan sonra ctrl+F yap ve bulunacak kelimeye auto_file yaz sol tarafa bak tek satır olanların hepsini sil ...
Daha sonra ise pasif olan kutucuğun aktif olduğunu ve seçtiğiniz programın önerilen programlar bölümüne geldiğini göreceksiniz…(şekil 8)
Bir sonraki konumuzda buluşmak temennisiyle hoşça kalınız…

bu sayımızdaki yazımızın şekillerine bakmak için tıklayınız
http://www.rehberdergisi.com/dergidetayjpg.asp?kategori=102&Sayfa=45

http://www.rehberdergisi.com/dergidetayjpg.asp?kategori=102&Sayfa=46
Bu içeriğe yorum yazabilirsiniz

  • mkafw

    öncelikle mrb! benim bi sorunum var geçenlerde bi oyun indirdim cgi uzantılı sanırım oyun kurmak için çift tıklamadan önce birlikte aç dedim ve başka bi program seçtim şu anda not defteri şeklinde 350 mb lık bi oyun var acılmıo kuramıorum oyunu nasıl duzeltıcem bılemedım bakmadıgım sıte kalmadı yardımcı olursanız sevinirim

2 kişi yorum yazdı.