أَعُوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ
۱. عَنْ أَبِى هُرَيْرَةَ رَضِىَ اﷲُ عَنْهُ قاَلَ : قاَلَ رَسُولَ اﷲِ صَلّىٰ اﷲُ عَلَيْهِ وَ سَلَّمَ : ’ اَلْعُمْرَةُ إِلىَ الْعُمْرَةِ كَفَّارَةٌ لِمَا بَيْـنَهُمَا، وَالْحَجُّ الْمَبْرُورُ لَيْسَ لَهُ
جَزَاءٌ إِلاَّ الْجَـنَّةَ .’
1. Ebû Hureyre (r.a.) anlatıyor: Rasûlullah (s.a.v.) buyurdular ki: “Bir umre ile diğer umre, arasında işlenen (küçük) günahlar için kefarettir (ba?ı?lanma sebebidir). Makbul bir haccın mükâfâtı da ancak cennettir.” (Buhârî, “Umre” 1)
۲. عَنْ أَبِى هُرَيْرَةَ أَنَّ رَسُولَ اﷲِ صَلّىٰ اﷲُ عَلَيْهِ وَ سَلَّمَ قاَلَ : ’ مَنْ كَانَ لَهُ سَعَةٌ
وَلَمْ يُضَحِّ فََلاَ يَـقْرَ بَنَّ مُصَلاَّناَ.’
2. Ebû Hureyre (r.a.) anlatıyor: ’Rasûlullah (s.a.v.) buyurdular ki: “Maddî imkânı olup da kurban kesmeyen namazgâhımıza sakın yakla?masın!” (K.Sitte Muhtasar ve Tercümesi, İbrahim CANAN, c.17, s.392)
۳. عَنْ الْبَرَاءِ رَضِىَ اﷲُ عَنْهُ قاَلَ :سَمِعْتُ رَسُولَ اﷲِ صَلّىٰ اﷲُ عَلَيْهِ وَ سَلَّمَ يَخْطُبُ فَقاَلَ :’ إِنَّ أَوَّلَ مَا نَبْدَأُ بِهِ فِي يَوْمِناَ هٰٰذاَ أَنْ نُصَلِّىَ ثُمَّ نَرْجِعَ فَـنَنْحَرَ فَمَنْ فَعَلَ فَقَدْ أَصَابَ سُـنَّـتَناَ .’
3. Berâ bin Âzib (r.a.) demi?tir ki: Rasûlullah (s.a.v.)’i Kurban Bayramı hutbesini hitap ederken i?ittim: “Bu günümüzde bizim için ilk yapılacak ?ey Bayram Namazını kılmaktır. Ondan sonra (evlerimize) dönüp kurban kesmek olacaktır. Her kim (böyle) yaparsa sünnetimize muvâfık /uygun davranmı? olur.” (Tecrîd-i Sarîh Tercümesi, Iydeyn Bahsi, H.No: 515)
صَدَقَ رَسُولُ اللهِ
Hadis Ezberleyelim
Özlenen Rehber Dergisi 11. Sayı
Henüz hiç kimse yorum yazmadı.