Özlenen Rehber Dergisi

170.Sayı

Editörden 170.Sayı

Mustafa ŞENTÜRK Özlenen Rehber Dergisi 170. Sayı
Efendimiz (s.a.s.) in biz ümmetine bıraktığı ve tabi olduğumuz sürece asla sapıtmayacağımız iki değerden biri olarak ifade buyurdukları ’Ehl-i Beyt’i kapak/dosya konusu olarak sizlere takdim ediyoruz. Ehl-i Beyt; İslam’ın bu günlere gelmesinde bütün varıyla mücadele etmiş bu ulvi yolda canını dahi vermekten geri durmamış Efendimiz (s.a.s.) in ailesidir. Ehl-i Beyt yarın mahşer gününde haklarında nasıl halefler olduğumuza bakılacak ve bizim ahiret hayatımızı derinden etkileyecek değere sahip kişilerdir. Ehl-i Beyt iki cihan saadetimize vesile, bu buhranlarla dolu dünya hayatında kurtuluş sahiline çıkabileceğimiz yegâne kapı ve bu meyanda ümmete Nuh (a.s.) un gemisi mesabesidir. Allah bütün hepsinden ebeden razı olsun.

***

Bu ay dergimizde Rahmetli Üstadımız Abdullah Faruki el-Müceddidi (k.s.) Hazretlerinin ’Peygamberimiz’in ebeveyniyle ilgili bir yanlış anlayışın izalesi’, Dr. Abdülcelal Emanet Hocanın ’Ehl-i Beyt sevgisinin siyasallaştırılması’, İsmail Kocabıyık’ın ’Ehl-i Sünnetin Ehl-i Beyt anlayışı’, Harun Apaydın’ın ’Kuran’da Ehl-i Beyt’, Murat Gelegen’in ’Ehl-i Sünnet ve Şia’nın Ehl-i Beyt sevgisi’, Murat Sütçü’nün ’Bir kavram olarak Ehl-i Beyt’ ve Sümeyye Çetin’in ’Ehl-i Beyt üzerine’ adlı çalışmalarını kapak/dosya dâhilinde severek okuyacağınızı ümit ediyoruz.

Ayrıca Başyazarımız Muzaffer Yalçın Hocaefendi’nin kaleme aldığı ’Tevbe’ başlıklı makalesinin hayatımıza anlam katması noktasında büyük bir hizmete mebni olacağına olan inancımız sonsuzdur.

***

Özlenen Rehber Dergisi olarak 2020 yılı için dergimiz ile birlikte her sayının yanında İslami ilimler alanında değerli hocalarımızın büyük emek ve çabaları ile hazırlanan ’Halaka’ ekimizi siz değerli okurlarımıza hediye edeceğiz. Rabbim gayretlerimizi katında makbul eylesin.

***

Son olarak Farukiye Vakfımız bünyesinde bu yıl büyük bir heyecan ile başladığımız Afrika’daki Müslüman kardeşlerimize kendi kıraatlerine uygun Kuran-ı Kerim hediyesi kampanyamıza siz değerli okuyucularımızı da bekliyoruz. Hedefimiz ilk etapta 100 bin Kuran-ı Kerimi Afrika’nın değişik ülkelerinde zor şartlarla Hafızlık eğitimi alan öğrencilere ulaştırmak. Sizlerinde bu hayra duyarsız kalmayacağınıza inanıyor, katkılarınızı bekliyoruz. Konu ile ilgili olarak www.fiav.com.tr internet adresinden ya da 0 (312) 324 44 00nolu telefondan detaylı bilgi alabilirsiniz.

***

Son olarak 25 Şubat 2020 tarihinde gireceğimiz manevi hasat mevsimi olan üç aylarınızı, akabinde 27 Şubat Perşembe Regaip Kandilinizi ve 21 Mart Cumartesi Miraç Kandilinizi şimdiden tebrik ediyoruz. Rabbim bizleri Rahmet iklimi Ramazan-ı Şerife ve oradan da Bayrama kavuştursun inşallah.
Bu içeriğe yorum yazabilirsiniz

Henüz hiç kimse yorum yazmadı.