Özlenen Rehber Dergisi

109.Sayı

Tekonolojik Haberler,

Erol ŞEN (Moderatör) Özlenen Rehber Dergisi 109. Sayı
Sevgili Özlenen Rehber Dergisi okuyucularımız,
Bu sayımızda; En son Teknolojik haberlerden kısaca bahsetmeye çalışacağım. Siz kıymetli okurlarımıza faydalı olmayı temenni ediyorum.
1- Söyleneni 7 dilde yazıya çeviriyor
General Mobile’ın Planet modeli, geniş ve kare ekranıyla önemli kolaylık sağlıyor.
FATİH Projesi’nin ilk ihalesini alarak dikkatleri üstüne çeken General Mobile’ın, bu aybaşında kullanıcılara sunduğu Planet modeli, akıllı telefonlarda daha önce görülmemiş ölçüdeki geniş ekranıyla beğeni topladı.
Telefonun 4 inç 800x400 4:3 ölçeğindeki görüntü kaybı yaşatmayan, kare formundaki ekranına internet sayfaları tam otururken, sosyal medya sayfalarını takip etmek, kitap ve dergi okumak, oyun oynamak daha keyifli, doyurucu ve göz yormayan bir deneyim haline geliyor.
’SEN SÖYLE O YAZSIN’
Telefon geniş ekranının yanı sıra aynı zamanda 114.7 mm boyu ile kot cebine bile sığan, kompakt bir cihaz olma özelliği de taşıyor. E-posta, SMS ve not almak için düşünülmüş olan "sen söyle, o yazsın" özelliği, yazmaktan sıkılanlara ya da eli meşgul iken kullanım ihtiyacında olanlara yönelik olarak 7 dilde söylenenleri yazıya çeviriyor. Bu özellikteki Türkçe desteği telefonu diğerlerinden farklı kılıyor.
999 LİRADAN SATILIYOR
Parmağı ekrandan kaldırmadan mesaj yazma imkânı sağlayan SWYPE teknolojisi ise mesaj yazmayı daha eğlenceli hale getiriyor ve yazarken hata yapmayı engelliyor. Cihaz, KDV dâhil 999 TL fiyatıyla satışa sunuldu.
http://www.ensonhaber.com/soyleneni-7-dilde-yaziya-ceviriyor-2012-03-24.html
2- Sahibini Tanıyan Televizyon
Haliç Kongre Merkezi’nde kullanıcılara tanıtılan yeni nesil Smart TV’ler çok şaşırtacak..
Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte kullanıcılara tanıtılan yeni nesil Smart TV’ler bildiğimiz televizyon izleme alışkanlıklarını kökünden değiştiriyor.
Yeni nesil Samsung Smart TV’ler ses ve hareket ile kontrol edilebiliyor. Açılma ve kapanma komutlarının yanı sıra ses alçaltma, yükseltme, kanal değiştirme gibi tüm komutların yerinizden kalkmadan sözlü olarak veya el hareketiyle verilebildiği Samsung Smart TV’ler üç temel etken gözetilerek tasarlandı: Akıllı Etkileşim (Smart Interaction), Akıllı İçerik (Smart Content) ve Akıllı Gelişim (Smart Evolution).
Samsung Electronics Türkiye Başkanı Sung Yong Hong, Smart TV’nin geleceğini anlattı. Başkan Hong "TV evlerimizin kalbidir ve uzun bir gün sonrasında ailemizi bir araya getiren merkezi bir cihazdır. Sizi tanıyıp size yanıt veren yeni Smart TV’ler, ailenize hem evde, hem dışarıda iletişim olanağı sağlamanın yanı sıra, kendi hayat tarzınıza ve ihtiyaçlarınıza göre kişiselleştirilmiş harika içerik seçenekleri de sunuyor" dedi.
Hong şunları ekledi: "Samsung, yeni TV deneyimini daha da yaygınlaştırmak ve aileleri geleceğin teknolojisi ile tanıştırmak amacıyla, her yıl televizyonunuzu geliştirilebilme olanağı sağlayarak, uzun yıllar boyunca en iyi TV deneyimini yaşayabilmenizi garanti ediyor. Şunu söyleyebilirim ki; televizyonunuz sizi bugüne kadar hiç böylesine iyi anlamamıştı."
http://www.ensonhaber.com/sahibini-taniyan-televizyon-2012-03-22.html
yazımızı resimli pdf formatında görmek için
www.erolsen.org/rehber_109.pdf
Bu içeriğe yorum yazabilirsiniz

Henüz hiç kimse yorum yazmadı.