Özlenen Rehber Dergisi

137.Sayı

Editörden;

Özlenen Rehber Özlenen Rehber Dergisi 137. Sayı
Var edenin adıyla
Yeniden sizlerle olma imkan ve fırsatı veren Rabbimize sonsuz hamdler ve şükürler olsun…

Öncelikle yüreğimizi yakan Manisa ili Soma ilçesi maden ocağında meydana gelen elim hadiseden ötürü vefat edenlerimize Allah’tan sonsuz rahmet, kederli ailelerine ve necip milletimize başsağlığı dileriz. Rabbim bir daha bu denli hadiselerin vuku bulmasına müsaade etmesin inşallah.
İkinci olarak ise son 120 yılın en fazla yağışını alarak büyük bir sel hadisesi ile karşı karşıya kalan kardeş ülke Bosna’ya ve Bosnalı kardeşlerimize de büyük geçmiş olsun temennilerinde bulunuyoruz. Rabbim eşsiz rahmet ve merhameti ile hem Somalı ve hem de Bosnalı kardeşlerimizin yaralarına merhem, dertlerine çare olsun.

Kulluğun aslı hiç şüphesiz itaattir. Mabudu mutlak olan Yüce Yaratıcı tarafından bizlere ferman edilen emir ve nehiylerin vaktinde ve gerektiği şekilde yapılmasıdır. İş bu noktada Rıza-yı Bârî istikametinde bir kulluk ve itaat sergilemenin en doğru ve gerçek yolu dinin kendisi ile insanlığa öğretildiği, kendisine uyulması farz olan ve heva ve hevesinden konuşmayıp sadece kendisine vahyedileni tebliğ etmekle yükümlü olan peygamberine, Efendimiz (s.a.s.)’e tabi olmak, izini ve yolunu takip etmektir. Bu meyanda ise Hadislerin / Sünnet’in kulluk hayatımızda derin ve eşsiz bir yeri vardır ki bu hakikat ehlince her daim ikrar edilmiştir. İlim ehli, Efendimiz (s.a.s.) için ’Yaşayan Kur’an’, ’Kur’an’ın ete kemiğe bürünmüş hali’ gibi ifadeler kullanarak Sünnet’in Kur’ân’ı murad-ı ilâhî ekseninde anlayabilme noktasında mutlak ölçü olduğunu belirtmişlerdir.
Hadis-i şeriflerin yazılması ve Sünnet’in bizlere kadar ulaşması noktasında sizlere fayda sağlayacağını umduğumuz nadide çalışmalarla karşınızdayız bu ay. Rabbim sünnet yolunda sağlam adımlarla ilerleyebilmeyi bizlere lutfetsin. Bu noktada şu hakikati bir kez daha dillendirmekte fayda var; kurtuluş, dini Efendimiz (s.a.s.)’in yaşadığı şekilde yaşamakla mümkündür. İslam Efendimiz (s.a.s.)’in yolu üzere gitmekle, istikamet üzere yaşanabilir. Bunun harici olan herşey dinde sonradan uydurulmuş bidatlerdir. Ve her bidat ateştir, sahibini dalalete götüren sapıklıktır.

Ayrıca Ramazan ayına yaklaştığımız şu günlerde önceden hazırlık olması hasebiyle belki erken ama Ramazan ve oruç üzerine çalışmalara da yer verdik dergimizde. Yine bunların yanında Efendimiz (s.a.s.)’i ve ehlini tanıma açısından sahabe annelerimiz ve Efendimiz (s.a.s.)’in halaları ile ilgili de çalışmalarımız mevcut Rabbim istifade yollarımızı açsın inşallah.

Son olarak dergimize göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan ötürü hepinize çok teşekkür ediyoruz. Rabbim hayır yolunda bizleri çaba sarf eden gayret gösteren kullarından eylesin. Bize dair gelişmeleri takip etmek, diler, istek ve önerilerinizi iletmek isterseniz www.rehberdergisi.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

İman kaynağımdır, tevhid havuzum
İslâm’ın dışında arama beni.
Muhammed’ül-Emin tek kılavuzum
Putların peşinde arama beni.

’Hak kelâm’ duyduğum, kitap Kur’an’dır
Başka yok! Uyduğum kitap Kur’an’dır.
Dolduğum, doyduğum kitap Kur’an’dır
Beşerin ’boş’unda arama beni.

Abdürrahim Karakoç



Bu içeriğe yorum yazabilirsiniz

Henüz hiç kimse yorum yazmadı.