Özlenen Rehber Dergisi

130.Sayı

Özlenen Rehber'den...

Özlenen Rehber Özlenen Rehber Dergisi 130. Sayı
Yeni yılda yeni bir sayı ile daha huzurlarınızdayız. Hamd O’na, salat Yüce Rasûlü’ne, selam da seçtiği kulları üzerine olsun.
Hayat, takvim yapraklarının birer birer döküldüğü gibi mutlak sona yaklaşmakta, bize emanet edilen ömür an be an tükenmekte ve sermaye elden uçup gitmektedir. İş bu noktada dillerimize pelesenk olabilecek söz şu olsa gerek; Ne mutlu sermayeyi hak üzere kullanabilenlere... Ne mutlu fani ömrü baki olanı kazanma adına sarf edebilenlere...
***
Hayat hayrı kazanma adına bizlere verilen en büyük ganimettir, fırsattır. Hayır diyebileceğimiz işler ise Allah’ın ve Rasulü’nün yanında değerli olan, itibarlı olan işlerdir. Bu mana muradınca istikamet üzere bir ömrü ortaya koyabilmek ve dahi ölüm sonrasına en güzel şekilde hazırlanabilmek kıymet noktasında hadsiz ve sınırsız fazilettir. Çünkü ’er’lik de budur, erenlik de budur. Öyle ya da böyle bir hayat yaşamak yerine bize emanet verilen ve sayılı olan ömrü İslam dairesi içerisinde tüketmek, kazanım ya da kaybetme denilen olguları Kur’an ve Sünnet dairesi içerisinde değerlendirmek yine bu mefhumun tabii sonucudur. Yani hakikati elde etme adına suni gerçeklerden, yapay menfaatlerden Peygamberî hayat nizamına hicret etmek, patikalardan sıyrılıp şeriat caddesine inmek, ifrat-tefrit olgularından arınıp Muhammedî hayat gerçeğine vasıl olmak.
Bütün bu söylenenler sadedinde ’İstikamet’ konusunu kapak/dosya olarak çalıştık bu ay dergimizde. Farklı cihetleriyle olayı irdelemeye, değişik açılardan meseleleri tahlile gayret ettik, elimizden geldiği, dilimizin döndüğü kadarı ile... Rabbim bu tür hizmetlerin icrasından neyi murad ediyor ise acizane bizim çalışmalarımızı da bu murada mebni kılsın inşallah.
***
Dergimizi okuduğunuzda da göreceğiniz gibi 8 Aralık 2013 Pazar günü Ankara/Solfasol’da yapımını tamamladığımız Farukiye İlim Araştırma Yayma ve Yardımlaşma Vakfı’mızın merkez binasını değerli büyüğümüz Muıhterem Muzaffer Yalçın Hocaefendi’nin de teşrifleri ile Kur’an tilavetleri, dualar, zikirler ve salat-ü selamlar eşliğinde bütün insanlığın hizmetine açtık, Elhamdülillah. Daha kaliteli, organize ve daha yüksek ufuklu hizmetler icra edebilmeyi Rabbim cümlemize nasip eylesin. Özlenen Rehber Dergisi olarak açılışımızda bizleri yalnız bırakmayan siz değerli abone, okur ve gönül dostlarımıza teşekkür ediyor, dualarınızda devamlı yer almayı ümit ediyoruz. Burada şunu da hatırlatmakta fayda var; biz de Özlenen Rehber Dergisi olarak artık bu açılışını yaptığımız merkez binamızda bize ayrılan katta olup hizmetlerimize buradan devam edeceğiz inşallah.
***
Yine dergi içeriğinde de göreceğiniz gibi vakfımız İHH İnsani Yardım Vakfı ile ortaklaşa uluslararası bir organizasyona imza atıyor. Yaklaşık 4 yıldır büyük bir zulüm ve acı içerisinde olan hemen yanı başımızda ki Suriyeli kardeşlerimize tırlarla gıda, ilaç, giysi götürüyoruz. Bu konuda gerekli bilgi www.fiav.com.tr internet adresinde mevcuttur.
***
Son olarak 12 Ocak 2014 Pazar günü idrak edeceğimiz Mevlid Kandilinizi şimdiden tebrik eder, bütün insanlığa gönderilen Efendimiz (s.a.s.) in nurunda yine bütün insanlığın hatta bütün kâinatın istifade etmesini yüce Rabbimizden niyaz ederiz. Rabbim bu gecede doğan Habibi (s.a.s.) hürmetine insanlığa yardım etsin, Afganistan, Filistin, Irak, Suriye, Mısır, Somali, Arakan, Doğu Türkistan başta olmak üzere yeryüzündeki bütün müslümanlara muzafferiyetler nasip etsin.
Selam ve dua ile…

Yağma var yukarı katta
Benim canım çıkar altta
Çabalarım, akar terim
Allah kerim.
Zulüm köklendi, dallandı
İşkenceler ’yasal’landı
Küfür içer, zılgıt yerim
Allah kerim.

Abdürrahim Karakoç
Bu içeriğe yorum yazabilirsiniz

Henüz hiç kimse yorum yazmadı.